Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Λαγκαδάς : Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΣΔΕ) ΛΑΓΚΑΔΑ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη και της Διοίκησης του Δήμου και από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε θερμά από τους συνδημότες μας.
Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει από το σχολείο 103 σπουδαστές, ενώ φέτος λειτουργούν δύο τμήματα με 43 συνολικά εγγραφές. 
Το ΣΔΕ παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, να λάβουν σε δύο σχολικά έτη απολυτήριο Γυμνασίου. Οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε ημερήσια και εσπερινά Γενικά ή Επαγγελματικά Λύκεια.
Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, περιλαμβάνονται τακτικές εξωσχολικές δράσεις, ενώ εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι διοργανώνουν συχνά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ανοιχτές στο ευρύ κοινό.
Το ΣΔΕ Λαγκαδά στεγάζεται στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2394026325.
Ο Δήμος Λαγκαδά θέλοντας να εξασφαλίσει επιπλέον εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους τους Δημότες και ανταποκρινόμενος στο αίτημα των σπουδαστών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, διεκδικεί την ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου για πρώτη φορά στον Δήμο μας. Συγκεκριμένα, με φάκελο που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης προτείνεται η λειτουργία εσπερινού λυκείου στο κτίριο του υφιστάμενου ημερήσιου ΕΠΑΛ Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου