Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Δήμος Λαγκαδά : ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
“Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την κοίμηση του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Αρχιμανδρίτη Γέροντος Γρηγορίου.
Επιτρέψτε μου να μεταφέρω με την παρούσα τη βαθιά θλίψη της τοπικής μας κοινωνίας και ιδιαιτέρως των κατοίκων του Σοχού, οι οποίοι με την είδηση της κοιμήσεως του Γέροντος Γρηγορίου βιώνουν αισθήματα απώλειας του πνευματικού τους πατέρα και καθοδηγητή.
Με προσωπική φροντίδα του ίδιου και την κοπιώδη εργασία των Πατέρων της Μονής Δοχειαρίου, το έτος 1993 ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, η οποία λειτούργησε ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 1994 ως Μετόχι της Αγιορείτικης Μονής. 
Κομίζοντας ανελλιπώς τα τελευταία είκοσι χρόνια την ευλογία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόοου στην Ιερά Μονή της οποίας υπήρξε Κτήτωρ και Πνευματικός, ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος είχε δομήσει μια ειλικρινή και ουσιαστική πνευματική σύνδεση με τον τόπο μας.
Ο λιτός του βίος, η πραότητα της μορφής του και η αταλάντευτη πίστη με την οποία υπηρέτησε τον μοναχικό του βίου, θα εμπνέουν εσαεί τα πνευματικά του τέκνα και θα φωτίζουν τον δρόμο όλων ημών που ευτυχήσαμε να λάβουμε την ευλογία του.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου