Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Σοχός : Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου


Σε κλίμα συγκίνησης και κατά την Αγιορείτικη τάξη υποδέχτηκε και φέτος ο Σοχός τη Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. Η έλευση της ιερής εικόνας πραγματοποιείται για περισσότερα από 10 χρόνια κατά τις ημέρες που πανηγυρίζει η Ιερά Μονή της Παναγίας Θεοσκεπάστου, η οποία και αποτελεί μετόχι της Ι.Μ. Δοχειαρίου.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Σοχού μπροστά στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία πλήθους προσκυνητών από όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια τελέσθηκε Δέηση και Αρτοκλασία, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Γρηγορίου και του Δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη.
Στη συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε συνοδεία κλήρου και πιστών στην Ιερά Μονή Θεοσκεπάστου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού στη Φιάλη του Μοναστηριού.
Η εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου θα παραμείνει στον Σοχό μέχρι και την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου), οπότε και θα επιστρέψει στο Άγιο Όρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες


Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, πλήθος, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, γάμος και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου