Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Λαγκαδάς : «Ο ρόλος και η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην επαναχάραξη ενός αποτελεσματικού σχεδίου πολιτικής προστασίας στη χώρα μας»


Ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα η ΚΕΔΕ στα πλαίσια της 83ης ΔΕΘ με θέμα «Ο ρόλος και η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην επαναχάραξη ενός αποτελεσματικού σχεδίου πολιτικής προστασίας στη χώρα μας». 
Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Λαγκαδά τόνισε, ότι το κρίσιμο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας δεν είναι ένα θέμα επικαιρότητας. Είναι θέμα ουσίας, προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας, του περιβάλλοντος.
Η Αυτοδιοίκηση δεν είδε τώρα το πρόβλημα. Είχε έγκαιρα εντοπίσει τις σημαντικές ελλείψεις, είχε επισημάνει την ασάφεια και τη σύγκρουση αρμοδιοτήτων που προκύπτουν από τη νομοθεσία, είχε πολλές φορές διαμαρτυρηθεί για τους μειωμένους πόρους που αποδίδονται στους Δήμους προκειμένου να θωρακίσουν τις περιοχές τους από πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, σεισμούς και κάθε πιθανή φυσική καταστροφή.
Κλείνοντας, πρότεινε την κατάρτιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου. Την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει και θα περιγράφει με σαφήνεια και τους τρεις τομείς που πρέπει να διέπουν ένα αποτελεσματικό σύστημα Πολιτικής Προστασίας βασιζόμενο στο τρίπτυχο :
ΠΡΟΛΗΨΗ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Η εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, περιλαμβάνεται ο Αστέριος Γαβότσης, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου