Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Λαγκαδάς : Γεγονότα και έργα που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης του Λαγκαδά

Αναδείξαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα  δύο θέματα τα οποία θεωρούμε πολύ σημαντικά για την τόνωση της οικονομίας του Λαγκαδά, την ανακούφιση των συνδημοτών μας από τα οικονομικά βάρη που αυξάνονται κατά τους χειμερινούς μήνες και την θετική προβολή της πόλης μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Τόσο ο ερχομός του φυσικού αερίου στον Λαγκαδά, όσο και το 2ο Run in Lagadas, ήταν γεγονότα από αυτά που συμβάλλουν καθοριστικά προκειμένου μια πόλη να έρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης, να δίνει ευκαιρίες σε απλούς πολίτες και σε επιχειρήσεις να αποκομίζουν οφέλη.
Είμαστε μεταξύ αυτών που πιστεύουν πως ο Λαγκαδάς έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, φτάνει να βγει από το… καβούκι του, να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά του, να δημιουργήσει γεγονότα που θα αποτελούν σημείο αναφοράς και θα προσελκύουν επισκέπτες.
Γι’ αυτό και δεχτήκαμε με χαρά να είμαστε χορηγοί επικοινωνίας στο «10άρι του Λαγκαδά». Γι’ αυτό και είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε σκοπεύει να οργανώσει ένα αθλητικό, πολιτιστικό, καλλιτεχνικό γεγονός, να «τρέξει» μια δράση που θα βοηθήσει την πόλη μας να ακουστεί, να αποδείξει την εξωστρέφειά της, να υποδεχτεί ανθρώπους που θα την γνωρίσουν, θα την αγαπήσουν και με χαρά θα την επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία.
Είμαστε στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει να διατηρήσει ζωντανή την παράδοση του τόπου μας, να κρατήσει ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, να προβάλλουμε την δουλειά του.
Όταν, λοιπόν, διαπιστώνουμε πως γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας συνθηκών οι οποίες θα επιτρέψουν στον Λαγκαδά να παίξει το ρόλο που του αρμόζει, ως ένα από τα σημαντικότερα αστικά και διοικητικά κέντρα του νομού Θεσσαλονίκης, θα το πιστώνουμε σε αυτόν που εργάστηκε για να επιτευχθεί ο στόχος.
Κι η αλήθεια είναι ότι η μεθοδική δουλειά της δημοτικής αρχής ήταν που έφερε το φυσικό αέριο στον Λαγκαδά κι η στήριξη της δημοτικής αρχής ήταν που συνέβαλλε ώστε το Run in Lagadas να έχει γίνει ήδη γνωστό σε όλη την Ελλάδα και να υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές για να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια.
Όπως αλήθεια είναι ότι οι πιέσεις που άσκησε ο δήμος Λαγκαδά τους τελευταίους μήνες, έχουν δρομολογήσει εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά και το έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο.
Αναφέρομαι στον ανισόπεδο κόμβο, διότι, όπως με τα γεγονότα που προβάλλουν τον Λαγκαδά και δημιουργούν προϋποθέσεις τόνωσης της οικονομίας του, έτσι και κάποια έργα είναι δεδομένο πως ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Ο ανισόπεδος κόμβος θα διευκολύνει την πρόσβαση στην πόλη μας, θα δώσει ώθηση στα Ιαματικά Λουτρά, ενώ αναμένεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επενδυτές γι’ αυτή την έκταση-φιλέτο.
Επειδή, λοιπόν, η ανάπτυξη είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης στην χώρα, αλλά δεν αρκεί να την κουβεντιάζουμε, πρέπει να κάνουμε και ενέργειες που θα την φέρουν κάποια στιγμή, στον Λαγκαδά γίνονται πράγματα που στοχεύουν σ’ αυτή.
Ενδεχομένως, να μην είναι αρκετά. Γι’ αυτό, όμως, είμαστε εδώ. Για να πιέζουμε ώστε να γίνουν περισσότερα. Για να παρεμβαίνουμε όταν διαπιστώνουμε αδράνεια. Για να χτυπάμε… καμπανάκι όταν αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι εφησυχάζουν, ότι βολεύονται και αδιαφορούν.
Γνωρίζουμε και κάποιες τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν… Τις έχουμε υπ’ όψιν μας και αν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να μιλήσουμε αναλυτικά γι’ αυτές…

lagadasola.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου