Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Λαγκαδάς : Μνημείο για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στον Λαγκαδά

  • Μνημείο για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στον ΛαγκαδάΈνα πάγιο αίτημα των ποντιακών συλλόγων του Λαγκαδά θα υλοποιηθεί με την ανέγερση του μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η φωτο από παλαιότερη εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων
Από το ερχόμενο φθινόπωρο, εκτός απροόπτου, ένα μνημείο για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμούτο θα κοσμεί το πάρκο στην είσοδο της πόλης του Λαγκαδά, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Ένα όνειρο αλλά και αίτημα πολλών χρόνων των ποντιακής καταγωγής κατοίκων της περιοχής φαίνεται ότι παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. 
Ο Δήμος Λαγκαδά θα βοηθήσει οικονομικά και τεχνικά στην κατασκευή του μνημείου, ωστόσο, αυτό που θα αναπαριστά, αλλά και το γλύπτη που θα το κατασκευάσει, θα τα επιλέξουν οι πολλοί ποντιακοί σύλλογοι της περιοχής. Όπως είπε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, Μπάμπης Καφανταρίδης, για το μνημείο της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού ο Δήμος θα εκταμιεύσει το ποσό των 20.000 ευρώ.
Κατά τον ίδιο, σε εξέλιξη βρίσκεται διαβούλευση μεταξύ των ποντιακών συλλόγων του Δήμου Λαγκαδά κι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταλήξουν, ώστε τάχιστα να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του μνημείου.
«Για το μνημείο συνεργαζόμαστε πολλοί ποντιακοί σύλλογοι και γι’ αυτό υπάρχει μία σχετική δυσκολία στο να βρεθούμε όλοι μαζί. Το σημαντικό είναι, όμως, ότι θα γίνει το έργο. Είχαμε ξεκινήσει μία προεργασία με την προηγούμενη δημοτική, αλλά πλέον υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Το μνημείο θα μπορούσε να αναπαριστά τον ξεριζωμό. Να απεικονίζει σε ανάγλυφη μορφή σε μάρμαρο και μπρούντζο μία οικογένεια να φεύγει από την πατρίδα και πίσω της να καίγεται μια εκκλησία», λέει στο pontos-news.gr ο Μπάμπης Καφανταρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου